Nizka hranilna vrednost
Energijska vrednost bučk je majhna, a vsebujejo veliko vitaminov in mineralov. Največ imajo kalija, fosforja, kalcija in nekaj mangana. Od vitaminov imajo največ vitamina C, vitamine skupine B in vitamin E. Lahko so prebavljive, zato so idealna hrana za ljudi z občutljivo prebavo.
Pozitivne učinkovine
Meso bučk je izjemno bogato z vodo in vlakninami, zato pospešuje prebavo, pri čemer veže in izloča strupe in maščobe. Encimi razbremenjujejo trebušno slinavko. V lupini je veliko magnezija, kar je izvrstno za pospeševanje presnove v celičnem jedru. Najnovejše raziskave so pokazale, da imajo bučke v maščobah topni vitamin, ki neposredno spodbujevalno vpliva na vitalne gene v celičnih jedrih.
Zdravljenje z bučkami:
- pospešujejo celično presnovo
- pomagajo hujšati
- izboljšujejo možganske zmožnosti in sposobnost koncentracije
- pomirjajo živčevje in pospešujejo njegovo delovanje
- povečujejo količino beljakovin
- krepijo mišice in srce
- odvajajo vodo iz telesa
- izpirajo in odstranjujejo kisline
- razstrupljajo črevesje in vežejo maščobe
- krepijo imunski sistem
- krepijo vse telesne sluznice