Bučke, čudovite spremljevalke diet

Foto: Žurnal24 Privoščite si jih večkrat. (Foto: Shutterstock)
Zaradi svojega okusnega mesa so pogosta sestavina jedilnikov. Ne le kulinarika, tudi medicina že dolgo pozna pozitivne učinkovine bučk.
Oglej si celoten članek

Nizka hranilna vrednost
Energijska vrednost bučk je majhna, a vsebujejo veliko vitaminov in mineralov. Največ imajo kalija, fosforja, kalcija in nekaj mangana. Od vitaminov imajo največ vitamina C, vitamine skupine B in vitamin E. Lahko so prebavljive, zato so idealna hrana za ljudi z občutljivo prebavo.
 
Pozitivne učinkovine
Meso bučk je izjemno bogato z vodo in vlakninami, zato pospešuje prebavo, pri čemer veže in izloča strupe in maščobe. Encimi razbremenjujejo trebušno slinavko. V lupini je veliko magnezija, kar je izvrstno za pospeševanje presnove v celičnem jedru. Najnovejše raziskave so pokazale, da imajo bučke v maščobah topni vitamin, ki neposredno spodbujevalno vpliva na vitalne gene v celičnih jedrih.

Zdravljenje z bučkami:

  • pospešujejo celično presnovo
  • pomagajo hujšati
  • izboljšujejo možganske zmožnosti in sposobnost koncentracije
  • pomirjajo živčevje in pospešujejo njegovo delovanje
  • povečujejo količino beljakovin
  • krepijo mišice in srce
  • odvajajo vodo iz telesa
  • izpirajo in odstranjujejo kisline
  • razstrupljajo črevesje in vežejo maščobe
  • krepijo imunski sistem
  • krepijo vse telesne sluznice

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.