Brizgani piškoti z marmelado

Foto: Norbert Tutschek
Foto: Norbert Tutschek
Brizgani piškoti z marmelado in obliti s čokolado se kar topijo v ustih. Specite jih!
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 200 g masla
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 1 zavojček vanilijevega sladkorja
  • 1 žlička limonine lupine (neobdelane limone)
  • 1 ščepec soli
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak
  • 150 g moke (gladke)
  • 150 g moke (ostre)
  • marmelada
  • 1 čokoladna glazura

Priprava:

  • Za brizgane piškote penasto stepemo maslo s sladkorjem v prahu, vanilijevim sladkorjem, limonino lupino in soljo. Beljak in rumenjak vmešamo počasi in posamezno.
  • Skupaj presejemo gladko in ostro moko ter previdno premešamo. Maso za testo napolnimo v vrečo za okraševanje s tulcem v obliki zvezde. Piškote previdno nabrizgamo na pekač obložen s pekovskim papirjem.
  • Pečico segrejemo na 200°C in pečemo ca. 12minut (odvisno od velikosti kosov, neprestano preverjajmo).
  • Potem ko se piškoti ohladijo, jih premažemo z marmelado in zlepimo.
  • Brizgane piškote po želji namočimo v čokolado in jih posušimo na mrežici.

Nasvet:

Brizgane piškote lahko po želji okrasimo tudi z vrečko za okraševanje ali vilico tako, da na njih narišemo čokoladne črte. Rezultat tega recepta za božično pecivo je čudovito krhko pecivo! Tao so lahko tudi slalstni božični piškoti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.