Božični kolač

Foto: Žurnal24 Božični kolač za praznične decemberske dni. (Foto: Shutterstock)
Dan popestrite s sadnim božičnim kolačem, ki bo zadovoljil tudi zelo zahtevne okuse. Naj dom zadiši po praznikih.
Oglej si celoten članek

Potrebujete :

  • 10 dag masla
  • 4 jajca
  • 2 žlici ruma
  • 10 dag sladkorja
  • 20 dag kandiranega sadja
  • 7 dag rozin
  • cimet po okusu
  • 12 dag moke
  • 1/2 pecilnega praška


Priprava:

  • Iz beljakov stepite trd sneg - proti koncu mešanja mu dodajte tri žlice sladkorja.
  • Z mešalnikom penasto zmešajte maslo.
  • Dodajte rumenjake in preostali sladkor in še kako minuto mešajte.
  • Z metlico vmešajte rozine in kandirano sadje.
  • Po zmesi razporedite tretjino snega in ga potresete s tretjino moke, pomešane s pecilnim praškom in cimetom.
  • Z metlico previdno vmešajte v prej pripravljeno zmes.
  • Postopek še dvakrat ponovite s preostalim snegom in moko.
  • Namastite pekač in ga potresite z moko.
  • Testo dajte v pekač in ga pečite pri 190 stopinjah 20 - 25 minut.
  • Ko je pečen, ga posujte s sladkorjem v prahu.


Pa dober tek!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.