Bomo ostali brez čokolade?

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Je mogoče, da bi lahko ostali brez čokolade, dragocenosti, brez katere si nekateri ne moremo predstavljati življenja?
Oglej si celoten članek

V roku dvajsetih let bi čokolada lahko postala kot kaviar, predvideva John Mason, izvršni direktor raziskovalnega sveta Nature Conservation v Gani. Postala bo tako redka in draga, da si je povprečen človek ne bo mogel privoščiti.

Pridelava kakava namreč potrebuje veliko dela in časa, vendar zahodnoafriški kmetje, ki ga pridelujejo, ne dobivajo dovolj spodbude, da bi nadaljevali s pridelavo, ki traja od tri do pet let. Poleg tega je povečano kmetovanje izčrpalo zemljo v državah, kot sta Gana in Slonokoščena obala, tako da je donos kakava vsako leto manjši. Medtem pa povpraševanje in potrošnja rasteta, z njima pa tudi cene.

Posledice pomanjkanja se bodo verjetno najprej pokazale v obliki manjšega odstotka kakava v čokoladnih proizvodih, v katerih se bodo bolj uporabljale nadomestne snovi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.