Boljši način, kako ločiti rumenjak od beljaka

Uporabnih kuhinjskih trikov ni nikoli preveč. Če radi pečete, vam bo ta prišel še kako prav.
Oglej si celoten članek

Ločevanje rumenjakov od beljakov res ni težko opravilo, a če pogosto pečete slaščice ali pripravljate domače jajčne rezance, vam bo namig prišel prav.

Za hitrejše ločevanje rumenjakov od beljakov potrebujete dva krožnika (lahko tudi krožnik in skodelico za rumenjake) in prazno plastenko. Najprej jajca ubijte na krožnik, nato plastenko približajte rumenjaku, jo stisnite in rumenjak posrkajte vanjo.

Postopek pa ni le zelo preprost, ampak tudi hiter. Kako hitrejše je ločevanje rumenjakov od beljakov po takšnem postopku v primerjavi s klasičnim postopkom, preverite v zabavnem videu, kjer rumenjake od beljakov petih jajc ločijo v le 52 sekundah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.