Bogastvo za kosilo z Gorbačovom

Foto: Žurnal24 Mihail Gorbačov po ženini smrti veliko časa namenja dobrodelnim dejavnostim.
Nekdanji predsednik Sovjetske zveze Mihail Gorbačov je v soboto kosil z ameriškima zakoncema, ki sta za srečanje z njim plačala 160.000 dolarjev.
Oglej si celoten članek

Denar (160.000 dolarjev je približno 109.000 evrov) bodo namenili v dobrodelne namene, zakonca pa sta Gorbačova "dobila" na dražbi, ki je bila junija v Londonu. 76-letni Gorbačov, ki je Sovjetsko zvezo vodil ravno med njenim razpadom leta 1991, je v petek povedal: "Jedli bomo zelje in slanike ter pili vodko." Na jedilniku bodo torej tipične ruske jedi, ki jih bodo poplaknili s tradicionalno rusko pijačo.

Na junijski dražbi, ki jo je organizirala Fundacija Raise Gorbačov (Raisa je za rakom umrla leta 1999, z Mihailom pa se je poročila leta 1953), so zbrali štiri milijone dolarjev. Denar bodo namenili dvema ruskima bolnišnicama, kjer zdravijo za rakom obolele otroke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.