Bo kralj sinu odstopil prestol?

Foto: Žurnal24 Juan Carlos ima po operaciji še vedno težave. (Foto: Reuters)
Španci se bojijo za zdravje kralja Juana Carlosa. Z njim naj bi bilo vse slabše.
Oglej si celoten članek

Kralj je imel pred enim letom zelo težko operacijo na pljučih, od katere si še vedno ni opomogel. Kot poročajo, so mu odstranili tumor. Svojim podanikom je kraljeva družina operacijo zamolčala. Kralj je moral po posegu v kliniki ostati še tri tedne, zdaj pa so se pojavile nove govorice. Juan Carlos je menda zbolel za parkinsonovo boleznijo. Ima težave z govorom in hojo, pravijo. Dvor namigovanj ni potrdil.

Dejstvo pa je, da prestolonaslednik Felipe že dalj časa prevzema naloge, ki bi jih moral opravljati kralj. Juan Carlos se že dolgo ni udeležil nobene javne prireditve. Izpustil je tako poroko svojega nečaka, princa Nikolaosa, kot poroko princa Williama.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.