Bo Estelle zadnja švedska kraljica?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slabe napovedi za švedski dvor.
Oglej si celoten članek

Zgodovinar in strokovnjak za švedski dvor, Herman Lindqvist, dinastiji Bernadotte že več let napoveduje težke čase. Lindqvist je zdaj šel še korak dlje in napovedal, da se bo monarhija s princeso Estelle, ki bo nekoč nasledila svojo mamo, prestolonaslednico Victorio, končala.

Kritiki monarhije so vse glasnejši, svari Lindqvist. "Že danes je več kot polovica prebivalstva in večina predstavnikov vlade proti monarhiji. Novi škandali lahko razvoj dogodkov pospešijo," je povedal že pred desetimi leti in dodal, da se bo morala družina Bernadotte, ki je prestol zasedla leta 1818, najpozneje čez 30 let posloviti od krone.

Lindqvist je glede obstoja monarhije še vedno črnogled, predvsem zato, ker so se na dvor priženili navadni smrtniki: "Več, kot se bo rodilo nekraljevskih otrok, bolj nesmiselno bo vse skupaj," je dejal

Kot je znano, je že žena kralja Carla Gustafa iz navadne družine in tudi njuni trije otroci so si življenjske sopotnike poiskali izven dvorov. 

Na vprašanje, ali bo Estelle nekoč sedla na prestol, je zgodovinar povedal: "Morda, verjetno pa bo zadnja, na žalost. Trend gre v to smer."
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.