"Kar se datuma tiče, ne morem nič obljubiti. Tako kot pri vseh večjih delih in posegih se stvari malce zamikajo, tako da datuma res ne upam javno določiti, saj se rad držim tistega, kar rečem. Bo pa to v prvi polovici junija. Smo že na ciljni ravnini in že vstavljamo elemente," o svoji novi in hkrati tudi prvi lastni restavraciji pove Bine Volčič.
"Hrana bo zelo preprosta, glede na to, da gre za bistro, majhen bistro, zato ne bo neke visoke in hude kulinarike. Vse bo zelo sezonsko, všečna hrana, z velikim poudarkom na sestavinah, ne pa zlatih lučeh. Fokus bo na kvaliteti hrane, posebnost pa bo tudi ta, da menija ne bo. Vse bo sproti, kar bom imel, to bom dal," obljublja Bine, ki je bistro na Gosposki 9, pri Kongresnem trgu v Ljubljani, poimenoval Monstera. Tako kot pri vseh njegovih projektih, mu tudi pri tem ob strani stoji žena Katarina, ki skrbi, da administrativne zadeve potekajo nemoteno.
Ali se bo Bine po odprtju bistroja vrnil na televizijske zaslone, pa zaenkrat ostaja pod vprašajem: "Še sam ne vem, to ostaja uganka, sam morem najprej zalaufati svoje stvari, da bom videl, ali sem zraven zmožen delati še kakšno drugo stvar."
Zaposlil dva nekdanja tekmovalca šova Gostilna išče šefa
Pri Binetu bosta delala tudi Mišo in Žan, ki smo ju spoznali v zadnji sezoni šova Gostilna išče šefa. Bine se sodelovanja z njima že zelo veseli, saj ve, da jima lahko zaupa. "Mišo in Žan se morata še veliko naučiti in tudi željna sta učenja. Pri Žanu me je prepričala njegova zagnanost, značaj, delavnost. Oba želita delati z mano, sta umirjena in nekonfliktna. Takšne ljudi iščem,“ pravi Volčič.
Novega izziva se Veseli tudi Žan, ki se bo s Štajerske preselil v Ljubljano. "Veselim se. Sem pozitivno vznemirjen, saj se mi odpira novo poglavje v življenju,“ je mladenič povedal za Žurnal24.
koncept je zanimiv, v tem primeru Bine sigurno ne cilja na poceni malice, ampak bolj na gurmanske avanturiste in turiste, …
Ja,ja. Jaz tudi raje zahajam v gostilne, kjer je "legalno", sicer pa "za en drek"...
Bine, čeprav ti držim palce gor, smo cisto premajhno mesto in preveliko selo za kaj takega. Radi imamo menije, še …