Prejšnji teden je 24-letni amaterski kuhar, najstarejši otrok Davida in Victorie Beckham, Brooklyn Beckham na Instagramu delil fotografije, na katerih pripravlja nekaj, kar je bilo videti kot bolonjska omaka. Njegovi sledilci pa so hitro opazili, da v loncu plava tudi zamašek iz plutovine. "Ali je pluta dodana aroma," je eden izmed sledilcev zapisal v komentarju, drugi pa ga je opozoril, naj pazi, da se z vinskim zamaškom ne zaduši.
Po kritikah je Brooklyn pojasnil, zakaj je v loncu plaval zamašek. Objavil je besedilo članka Naples Daily Newsa iz leta 2016 z naslovom "Pogovorimo se o hrani: Zamaški za vino zagotavljajo bolj nežno hobotnico", avtorice Doris Reynolds. V članku avtorica pojasnjuje, da je našla več receptov za hobotnico in bila presenečena, da je večina v navodilih za pripravo vsebovala vinske zamaške. Vendar pa članek ne omenja uporabe vinskih zamaškov pri kuhanju omake, temveč se osredotoča le na pripravo hobotnice.
Že vsak otrok ve, da pluta NE vsebuje popolnoma nobene snovi, ki bi mehčala hobotnice ali katero koli drugo hrano. …