Bananin kolač

Foto: Norbert Tutschek
Foto: Norbert Tutschek
Ste za nekaj enostavnega in okusnega? Specite bananin kolač, ki se odlično prilega k čaju ali kakavu.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

Priprava:

  • Beljake stepemo v trd sneg. Maslo, sladkor, vanilijev sladkor, rumenjake in rum dobro premešamo, da dobimo penasto maso. Primešamo zmečkane banane. Dodamo kokosovo moko, moko s pecilnim praškom in sneg.
  • Pekač za kolače do približno polovice napolnimo z maso. Pečemo približno 45 minut na 170° Celzija.
  • Ohlajen kolač premažemo s čokolado. Po želji ga okrasimo s stepeno smetano in kokosovo moko.

Nasvet:

Če hočete okus kolača še bolj »obogatiti«, dodajte masi nekaj čajnih žličk ruma Bacardi z okusom kokosa.

več receptov za okusne kolače poiščite tukaj!

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.