Avto tudi govori

Foto: Žurnal24 Mnogim bi v prednovoletnih nakupih napravica prišla še kako prav.
Loc8tor K.I.T.T.Y. je elektronska napravica, ki bo v pomoč voznikom, ki pogosto pozabijo, kje so parkirali svojega jeklenega konjička.
Oglej si celoten članek

Ob standardnih signalih lahko napravica posreduje tudi posneta glasovna sporočila. Po končanih nakupih v nabito polnih nakupovalnih centrih natrpani z vrečkami v morju pločevine pozabite, kje ste pustili svoj avtomobil. Podjetje Loc8tor je za Chevrolet proizvedlo sistem, poimenovan K.I.T.T.Y. (Key Innovation That Talks to You), napravico, ki vas bo privedla do avtomobila. Ko boste spoznali, da ste izgubljeni med stotinami avtomobilov, je dovolj, da pritisnete gumb na obesku za ključe, in zaslišali boste prepoznaven zvok. Možno je posneti tudi lastno sporočilo, kot na primer: "Pozabljivec, tvoj avtomobil je tukaj!" ali karkoli drugega. Domišljija ne pozna meja.

Tu se postavlja vprašanje, koliko je napravica uporabna v velikih garažah oziroma na parkiriščih, kjer bo prav gotovo težave delal hrup. Še večje težave bi predstavljalo, če bi si napravico zaželelo večjo število voznikov, ki bi potem hkrati stiskali gumbe za zvočni signal in bi prišlo do velike zmede.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.