Anthony Bourdain: Pri zrezkih vsi delajo te napake

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Svetovno znani kuharski mojster je povedal, kakšne napake delajo ljudje pri pripravi zrezkov.
Oglej si celoten članek

Anthony Bourdain, kuharski velemojster, je pred izdajo svoje nove knjige Appetites, povedal, da veliko ljudi ne zna pripravljati zrezkov. "Nihče ne zna pripraviti dobrega zrezka! Če si že lahko privoščiš dober in drag zrezek, je velika škoda, da ga ne znaš pripraviti," je povedal novinarju Marcu Maronu, ki ga je povabil v svojo oddajo.

Foto: Profimedia Anthony Bourdain Anthony pravi, da ga veliko ljudi preveč speče, poleg tega pa na okus zrezka vpliva tudi naslednje: "Preveč ljudi ga med pečenjem nenehno 'pika' z vilicami. Nehajte ga luknjati, se ga dotikati in nehajte preverjati, ali je že pečen."

Bourdain pravi, da bi morali zrezke po pečenju pustiti 10 do 15 minut v ponvi. "To naredi veliko razliko pri okusu," pove in doda: "Takoj ga povlečejo na krožnik in ga razrežejo. Tako preprosto je, pustite ga malo, preden ga pojeste. Razlika je očitna."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 06:28 31. Oktober 2016.

    tip je samovšečen in samo on ve kako pa kaj,isto kot da bi se spomnu kako si rit obrisat

  • 09:24 29. Oktober 2016.

    Hvala chef Anthony Bourdain rešli ste svet :))) Populizem se je zaril v vsako poro našega življenja,tudi v kuhinjo.

  • 08:41 29. Oktober 2016.

    Ena izmed dediščin od mami, ja te: Zrezek položiš na vroče olje in ga PUSTIŠ pri miru, ko se na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.