Konec avgusta je bila naša vrhunska chefinja Ana Roš gostja na dogodku Bled Strategic Forum, kjer so se spraševali tudi, kakšen je meni prihodnosti. Ana je ob tem povedala zgodbo o tem, da se s kmetovalci nikoli ne pogaja za ceno in zakaj je za en sam krompir pripravljena plačati en evro.
Povedala je zgodbo o kmetovalcu iz Šentviške planote, ki je sicer študiral matematiko, a se odločil, da se bo vrnil h koreninam, tako danes goji krompir, fižol in česen. Ko je Ani povedal, da si za en krompir, ki ga vzgoji z lasnimi rokami, v točno določeni velikosti, ki ga chefinja potrebuje v svoji Michelinovi restavraciji, želi 1 evro, je ta ceno sprejela. "Verjamem, da vrednost tega krompirja in okus tega krompirja presega vsak kos ribe, mesa, klapavice, ostrige ali kaviarja," je povedala Ana. Sedaj si pa res želimo poskusiti ta krompir, pa vi?
Po tej zgodbi o krompirju namesto apetita dobiš potrebo po bruhanju po tem, ko prebereš večino komentarjev plačanih trolov in …
krompir v tegelcu v srednjem veku, okrasna rastlina, ker kolumb sploh ni imel nobenih inforamcij ... res neverjetno, kaj vse …
pri vse tej debati je treba rečt, da gre za prestiž... kvaliteta ima svoje meje, prestiž pa nikoli ... zato …