Ali že imate ustrezen komplet?

Foto: Žurnal24 Komplet prve pomoči mora biti s 1. 1. 2008 usklajen s Pravilnikom o kompletu za
Z novim letom bo za vsa vozila, ki so registrirana v Sloveniji, stopil v veljavo nov pravilnik o kompletu za prvo pomoč.
Oglej si celoten članek

Pravilnik, ki natančno predpisuje obliko in vsebino kompletov za prvo pomoč, za vozila, registrirana po 1. 1. 2005, velja že doslej, medtem ko so imeli vsi lastniki vozil, registriranih pred tem datumom, tri leta časa, da svoje komplete uskladijo s pravilnikom. Čas se počasi izteka, zato je skrajni čas za nakup pravilnega kompleta.

Pred sprejetim pravilnikom iz leta 2004 ni bilo veljavnega predpisa, ki bi urejal vsebino prve pomoči za motorna vozila, zato so se paketi različnih proizvajalcev med seboj rahlo razlikovali.

 

Strošek kompleta

Komplet prve pomoči za avtomobiliste na AMZS stane 16,32 evrov, člani imajo popust.

Veljavni pravilnik predvideva dva kompleta prve pomoči - za motoriste in za avtomobiliste, za vsakega pa natančno določa predpisano vsebino. Pri nakupu je potrebno paziti, da je na pokrovu (zgornjem delu) embalaže oznaka proizvajalca in napis "Komplet za prvo pomoč – za motoriste" oziroma "Komplet za prvo pomoč – za avtomobiliste".

Seznam vsebine in navodilo za nudenje prve pomoči morata biti v slovenskem jeziku. V seznamu vsebine mora biti na prvem mestu napisan napotek, da je treba vsak porabljen ali manjkajoči del takoj nadomestiti. Komplet za prvo pomoč mora biti higiensko vzdrževan, zahtevani sterilni materiali pa v nepoškodovani zaprti embalaži in z veljavnim rokom uporabe ter nazivom in ostalimi podatki v slovenskem jeziku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.