Ali večerja po 18. uri škodi?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hrani se po 18. uri ponavadi odpovedujejo tisti, ki so na dietah. Je to res smiselno?
Oglej si celoten članek

Debate o tem, ali se bomo res zredili, če bomo jedli po 18. uri, trajajo že leta ... Res je, da se hrana, ki jo pojemo zjutraj, drugače prebavi kot tista, ki jo pojemo zvečer, ko se raven sladkorja v krvi dvigne višje in se upočasni presnova maščob. Res je tudi, da ogljikovi hidrati, ki smo jih zaužili čez dan, onemogočajo kurjenje maščob. S tem se telo zato ukvarja ponoči. Tudi zato je priporočljivo, da zvečer jeste bolj lahko hrano in s čim manj ogljikovimi hidrati. Zvečer prav tako ni dobro jesti sadja, saj je težko prebavljivo.

Če želite shujšati, se dobro najejte v prvi polovici dnevi. Zvečer zaužijte čim manj kalorij in ogljikovih hidratov. Da bi vaše telo lahko hrano pred spanjem prebavilo, zadnji obrok pojejte najpozneje tri ure pred odhodom v posteljo in popijte čim več vode, ki pospešuje presnovo. Alkoholu se pred spanjem odpovejte, tudi zato, ker vsebuje veliko kalorij.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.