650 nepozabnih izkušenj

Foto: Žurnal24 (Foto: Facebook)
Za zaključni velikonočni zajtrk festivala Exodos lahko v Stari mestni elektrarni - Elektro Ljubljana uživate v rekonstrukciji Teje Reba z naslovom 650 izkušenj (zgodovine telesa, ki še ni bilo oropano).
Oglej si celoten članek

650 izkušenj (zgodovine telesa, ki se ni bilo oropano) je nadaljevanje rekonstruiranja dela Tatsumija Hijikata (začetek je bil del predstave Fake it! Janeza Janše).

Hijikata je bil japonski koreograf, plesalec in pisec, poznan kot izumitelj plesa butoh v šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Nekega dne je izjavil, da se butoh lahko zgodi povsod, zato se je porajalo vprašanje, kaj in kje je ta povsod. Toda, kako pravzaprav raziskati ustvarjalno delo umetnika, ki je živel v popolnoma drugem času in na drugem koncu sveta? Ali ni vsak poskus rekonstruiranja mogoč in nemogoč hkrati? In predvsem, kakšne smisle tem ugotovitvam dati?

Teja Reba in Loup Abramovici sta s pomočjo ekipe sicer naletela na luknje, a jih preoblikovala, izrisala nekaj sledi in jih prevedla v ljubezensko petje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.