15 najbolj redilnih

Foto: Shutterstock majoneza
Foto: Shutterstock riž
Foto: Shutterstock prepečenec
Foto: Shutterstock gazirana pijača
Foto: Shutterstock čips
Foto: Shutterstock krofi
Foto: Shutterstock korenje
Foto: Shutterstock riževi vaflji
Foto: Shutterstock mleko
Foto: Shutterstock repa
Foto: Shutterstock kosmiči
Foto: Shutterstock kruh
Foto: Shutterstock pomfri
Foto: Shutterstock pečen krompir
Slabi ogljikovi hidrati z visokim glikemičnim indeksom (GI) zvišajo raven krvnega sladkorja. Izloči se veliko inzulina, posledica pa je seveda kopičenje odvečnih kilogramov.
Oglej si celoten članek

Višji kot je glikemični indeks, hitreje pride do dviga koncentracije glukoze v krvi, posledično do hitrega dviga inzulina in s tem do negativnih posledic za organizem. Med slabimi ogljikovimi hidrati, ki imajo glikemečni indeks nad 60, so predvsem rafinirana in industrijsko predelana živila.

V fotogaleriji si oglejte nekaj živil z visokim glikemičnim indeksom, ki jih je priporočljivo uživati čim manj. Nad nekaterimi boste zagotovo presenečeni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:38 1. Marec 2012.

    Ah, bogi Kitajci. Zdaj vem zakaj so tako debeli!?!! Riž, riž... Bejžte nekam. Vedno in vedno se mora najti nek …

Več novic