Napredek družbe terja nova spoznanja in veščine

Foto: M. Ha.
Foto: M. Ha.
V delu Mestne knjižnice Kranj bo zaživela KReativnica.
Oglej si celoten članek

Ta teden se bodo začela dela v nekdanjih prostorih trgovine Peko v Globusu v Kranju. Tam bo po prenovi zaživela KReativnica kot del Mestne knjižnice Kranj (MKK). To bo sodoben, ustvarjalno in tehnološko naravnan prostor, kjer se bodo srečevali ljudje vseh rodov, delili informacije, znanja, veščine in spoznavali nove tehnologije.

KReativnica bo sodoben, ustvarjalno in tehnološko naravnan prostor, kjer se bodo srečevali ljudje vseh rodov, delili informacije, znanja, veščine in spoznavali nove tehnologije, med drugim 3D tiskanje, VR-tehnologijo, robotiko, računalniško programiranje, snemalni studio in podobno. V mestni laboratorij bo umeščena tudi 24-urna samopostrežna knjižnica. "Zamisel KReativnice temelji na izhodišču, da je splošna knjižnica zaupanja vreden, dostopen in napreden prostor, pomemben za razvoj lokalne in učeče se skupnosti. V knjižnico uporabniki prihajajo po nova znanja in doživetja, ki se ne skrivajo le v knjigah – napredek družbe terja nova in nova spoznanja in veščine, zato inovativne knjižnice po svetu omogočajo, navdušujejo in učijo uporabo novih tehnologij," so povedali v MKK.

Za prvo fazo gradbenih, obrtnih in instalacijskih del bo Mestna občina Kranj odštela slabih 133.00 evrov.

Foto: arhiv Mestna knjižnica Kranj KReativnica, Mestna knjižnica Kranj

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.