Ljubljana v znaku džina

Foto: Profimedia
Ljubljanski teden džina spominja na prezrto naravno bogastvo Slovenije.
Oglej si celoten članek

Ekipa, ki stoji za Odprto kuhno, je priklicala v življenje še eno zgodbo vrhunskih okusov in žlahtnih pijač. Pod enotno blagovno znamko Brina je namreč združila tri novosti na področju kulinaričnih dogodkov: Ljubljanski teden džina, Ljubljanski festival džina in prvi ljubljanski džin koktajl Brina.

Ljubljanski teden džina se je v začetku tega tedna prvič predstavil z dogodkom v Ateljeju, kjer so izjemni kuharji pripravili jedi, ki so jih navdihnili džin in njegove sestavine. Poleg tega pa je bil prvič na voljo tudi ljubljanski džin koktajl Brina, ki ga je zasnoval sommelier Gašper Čarman.

Dogodki Kam ta vikend

Džin revolucija že prevzela Slovenijo

V okviru Ljubljanskega tedna džina je 18 lokalov v svojo ponudbo umestilo koktajl Brina – to so As Aperitivo, Atelje, Centralna postaja, Čin Čin, EK Bistro, eVino, Fétiche Bar, Figovec, Lepa Žoga, Magda, Pivnica Lajbah, Pop's Place, Pritličje, Slovenska hiša, TaBar, Tozd, Vander in Vinoteka Movia. "Odziv ljubljanskih gostincev na našo pobudo je res izjemen, še posebej pa smo veseli podpore Javnega zavoda Turizem Ljubljana. Vse skupaj nam daje vedeti, da smo s projektom in z našimi prizadevanji za promocijo slovenske kulinarike na pravi poti," je dejal Lior Kochavy iz ekipe Odprta kuhna.

Slovenski džin navdušuje daleč naokrog

Foto: Profimedia gin džin "V naši vasi je destiliranje tradicija, mene sta tega učila nona in oče in še danes 'kuham' v starem nonovem kotlu. Ko sem se odločil, da dokončno pustim službo in se posvetim le destiliranju, sem želel ustvariti džin, ki bo poklon našemu brinu, naravnemu bogastvu Slovenije, katerega pomena se slabo ali sploh ne zavedamo. Zato sem se tudi pridružil projektu Brina, saj verjamem, da bodo dogodki v njenem okviru pripomogli k promociji slovenskega brina in slovenskih destilarjev," pravi Erik Sarkič, ustvarjalec enega najboljših džinov v Sloveniji.

Ljubljanski teden džina bo potekal še do ponedeljka, 26. novembra, spomladi 2019 pa bo v Ljubljani potekal še Festival džina Brina, ki bo na enem mestu združil vse domače destilarje džina, v Ljubljano pripeljal svetovne džin zvezdnike ter vse skupaj začinil z dobro glasbo in gurmanskimi domislicami slovenskih kuharskih mojstrov.

5. do 30. november November Gourmet Ljubljana

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.