Ekipa, ki stoji za Odprto kuhno, je priklicala v življenje še eno zgodbo vrhunskih okusov in žlahtnih pijač. Pod enotno blagovno znamko Brina je namreč združila tri novosti na področju kulinaričnih dogodkov: Ljubljanski teden džina, Ljubljanski festival džina in prvi ljubljanski džin koktajl Brina.
Ljubljanski teden džina se je v začetku tega tedna prvič predstavil z dogodkom v Ateljeju, kjer so izjemni kuharji pripravili jedi, ki so jih navdihnili džin in njegove sestavine. Poleg tega pa je bil prvič na voljo tudi ljubljanski džin koktajl Brina, ki ga je zasnoval sommelier Gašper Čarman.
Džin revolucija že prevzela Slovenijo
V okviru Ljubljanskega tedna džina je 18 lokalov v svojo ponudbo umestilo koktajl Brina – to so As Aperitivo, Atelje, Centralna postaja, Čin Čin, EK Bistro, eVino, Fétiche Bar, Figovec, Lepa Žoga, Magda, Pivnica Lajbah, Pop's Place, Pritličje, Slovenska hiša, TaBar, Tozd, Vander in Vinoteka Movia. "Odziv ljubljanskih gostincev na našo pobudo je res izjemen, še posebej pa smo veseli podpore Javnega zavoda Turizem Ljubljana. Vse skupaj nam daje vedeti, da smo s projektom in z našimi prizadevanji za promocijo slovenske kulinarike na pravi poti," je dejal Lior Kochavy iz ekipe Odprta kuhna.
Slovenski džin navdušuje daleč naokrog
Ljubljanski teden džina bo potekal še do ponedeljka, 26. novembra, spomladi 2019 pa bo v Ljubljani potekal še Festival džina Brina, ki bo na enem mestu združil vse domače destilarje džina, v Ljubljano pripeljal svetovne džin zvezdnike ter vse skupaj začinil z dobro glasbo in gurmanskimi domislicami slovenskih kuharskih mojstrov.