To pomlad se v Ljubljani začenja nova zgodba za vse ljubitelje žlahtnih pijač in vrhunskih okusov, saj v prestolnico 1. junija prihaja Brina, ljubljanski festival džina. Celodnevni dogodek, ki bo potekal v ljubljanskih Križankah, bo na enem mestu združil slovenske destilarje džina, vrhunske kuharske mojstre, strokovnjake s področja destiliranja, mešanja pijač, kulinarike in steklarstva ter seveda vse ljubitelje in poznavalce, ki vedo, da se pravi užitek skriva v majhni količini res dobrih stvari.
Bogato dogajanje, povezano z džinom in brinom, se bo začelo že teden dni pred festivalom v izbranih ljubljanskih lokalih, ki bodo v svojo ponudbo uvrstili koktejl Brina, v katerega gre le slovenski džin, dogajanje pa bo vrhunec seveda doseglo v soboto, 1. junija.
Dopoldne se bodo v Križankah izvedle poučne delavnice in predavanja, popoldan in večer pa bosta namenjena spajanju džina z vrhunskimi krožniki Jorga Zupana (Atelje), Jakoba Pintarja (Tabar) (in morda še s kom, let's see) glasbi in prijetnemu pomladnemu druženju ob džin koktejlih.
Partner: Visit Ljubljana / Gourmet Ljubljana
Ekskluzivni kozarec festivala: Steklarna Hrastnik
Eksluzivni tonik: Fever-Tree Slovenija by eVino