"Grešno" oznanilo ne zagovarja stališč Cerkve

Foto: Žurnal24 Vas Bevke leži pri Logu pri Brezovici. Tamkajšnji župnik je doslej v volilni kam
Nadškofija Ljubljana se je distancirala od oznanila v župniji Bevke, v katerem je bilo zapisano, da bodo volivci strank, ki niso naklonjene Cerkvi, smrtno grešili.
Oglej si celoten članek

Nadškofija opozarja, da oznanilo ne predstavlja uradnega stališča nadškofije, v nekaterih delih pa besedilo celo nasprotuje uradnemu učenju Cerkve.

Kot poudarjajo v nadškofiji Ljubljana, se je Cerkev na Slovenskem do soudeležbe kristjanov pri reševanju družbenih vprašanj opredelila že pred meseci, in sicer v dokumentu Odgovorni za življenje in prihodnost Slovenije.

V njem sta zapisana povabilo k osebni presoji, saj "evangelij katoličanov ne zavezuje k točno določenemu političnemu programu, na podlagi katerega naj bi sodelovali v družbenem in političnem življenju", ter spodbuda k zavzemanju za krščanske vrednote, predvsem za spoštovanje človekovega dostojanstva.

"Napačen glas je lahko grešen"
Župnik v Bevkah Janez Očkon je v pisnih župnijskih oznanilih zapisal, da se je kristjan dolžan udeležiti volitev in dati svoj glas stranki, ki ne nasprotuje in ne uničuje Cerkve. Tisti, ki voli stranko, ki s svojim delovanjem nasprotuje moralnim predpisom in sami ustanovi Cerkve, bi smrtno grešil, je še zapisano v oznanilih.

Ljubljanski nadškof Alojz Uran je župnika v župniji opozoril in ta je oznanila že odstranil z oglasne deske, je sporočil tiskovni urad Slovenske tiskovne konference.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.