Zaradi izpraznjenega akumulatorja otrok skoraj umrl

Foto: Tesla
Foto: Tesla
V ZDA je majhen otrok ostal zaprt v pregreti tesli model Y zaradi izpraznjenega akumulatorja, ki napaja mehanizem za odpiranje vrat. Življenje so mu rešili šele gasilci, ki so razbili steklo.
Oglej si celoten članek

Do incidenta je prišlo v Scottsdaleu v Arizoni, kjer so temperature ves dan segale čez 38 stopinj Celzija.

Voznica avtomobil Renee Sanchez in njena 20-mesečna vnukinja sta bili namenjeni na obisk živalskega vrta v Phoenixu. Voznica je, potem ko je vnukinjo namestila v otroški sedež, zaprla njena vrata. Ko je hotela odpeti vrata pri vozniškem sedežu, je zgrožena ugotovila, da jih ne more odpreti. Sanchezova je za portal On Your Side povedala, da je poskusila prav vse, da bi lahko vstopila v avto, vendar ji to nikakor ni uspelo.

Foto: Profimedia Otrok v avtu

Končno je poklicala gasilce, ki so prišli in ji povedali, da v te avtomobile ne morejo vstopiti. Ko jim je odgovorila, da je ne zanima, če morajo avtomobil, v katerem je vročina vztrajno naraščala, prežagati na pol, le da rešijo njeno vnukinjo, so s sekiro razbili steklo. Potem je gasilec skozi okno vstopil v avto in rešil deklico.

Sanchezova pravi, da bi znamka Tesla Motors morala gasilce in druge intervencijske službe bolje obveščati, kako naj ravnajo v takšnih primerih, saj niso vedeli, kako odpreti avtomobil.

Foto: Anže Petkovšek Tesla 3

V primeru, da se izprazni baterija, ki napaja elektroniko, se lahko vrata na tesli odpre s pomočjo skrite kljuke na notranji strani voznikovih vrat. Vendar mora biti zato nekdo v avtomobilu, v tem primeru pa si Sanchezova ni mogla pomagati, saj je bila zunaj, njena vnukinja pa je bila v notranjosti pripeta na otroški sedež.

Sanchezova dodaja, da je bila oboževalka znamke Tesla Motors, vendar pa je ta dogodek močno omajal njeno zaupanje vanjo.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 19:12 28. Junij 2024.

    Nesposobne voznike/-ce, ki pozabijo tankat najdeš v vseh znamkah vozil. Koliko ljudi ne ve da imajo sodobni avti pod pokrovčkom …

  • 08:48 28. Junij 2024.

    Šele ob tem dogodku se je omajalo zaupanje v Teslo? Kakšno teslo res. Včeraj gledam model S pred seboj na …

  • 08:23 28. Junij 2024.

    Poglejte še enkrat,če se je to res zgodilo E-igrački,da ni bil slučajno avto na fosilno gorivo....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.