Žalostna novica: legendarno srečanje GTI se je poslovilo

Foto: Milan Lakić
Foto: Milan Lakić
Iz Koroške prihaja novica, da letos ne bo legendarnega srečanja navdušencev nad golfi GTI, ki je od začetka osemdesetih let prejšnjega stoletja pritegnila več kot 100.000 navdušencev.
Oglej si celoten članek

Tradicionalno srečanje navdušencev nad Volkswagnovo športno znamko GTI namreč ni več dobrodošla v koroški skupnosti Otok od Vrbskem jezeru, ki je bila od leta 1982 za en majski konec tedna Meka navdušencev za volkswagne GTI, pozneje pa tudi za zmogljive avtomobile drugih znamk Volkswagnove skupine.

Najhitrejši GTI! Golfu GTI so serijsko zlomili blokado. Tako hitro gre!

Foto: Milan Lakić GTI srečanje ob Vrbskem jezeru

Lokalna skupnost je v ponedeljek sporočila, da je dogodek, ki je pritegnil navdušence ne le s Koroške, ampak tudi sosednjih držav in celo Nemčije, kraj privedel do meja njegovih zmogljivosti in pri domačinih vzbudil vse večje nezadovoljstvo in nasprotovanje prireditvi.

Letošnji GTI ob Vrbskem GTI srečanje ob Vrbskem jezeru letos v znamenju ležečih policajev

Kot razlog za odločitev so v lokalni skupnosti navedli tudi »učinke podnebnih sprememb, odgovornost političnih odločevalcev za ohranitev ekosistema in potrebo, da ukrepe na vseh področjih uskladijo z načeli varovanja okolja.«

Foto: Milan Lakić GTI srečanje ob Vrbskem jezeru

Prireditev so sicer zadnjič priredili leta 2019 pred izbruhom epidemije, vendar se je okrog 5.000 najbolj zagrizenih navdušencev ob Vrbskem jezeru neuradno zbrali tudi lani. Policija je tedaj izdala 3.700 kazni in zaplenila več kot 400 registrskih tablic tehnično neustreznih avtomobilov.

Volkswagen Volkswagen je razkril tri nove različice golfa VIII

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:10 14. Februar 2023.

    Tooo!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.