Vodikova sedmica za slovensko vlado

Foto: Žurnal24 Na žalost si z vodikovim pogonom na slovenskih cestah še nekaj let ne bo mogoče
Predstavniki BMW Group Slovenije so slovenski javnosti predstavili model hydrogen 7, ki ga poganja vodik. Z enim takšnim vozilom se bo vozila tudi vlada.
Oglej si celoten članek

BMW serije 7 hydrogen je prva serijska luksuzna limuzina na svetu, ki jo poganja vodik. Dejansko avtomobil še vedno poganja tudi bencin, vendar je motor prilagojen tako, da lahko voznik s pritiskom na gumb preklopi na vodik, shranjen v posebej zaščitenem rezervoarju v prtljažniku.

Sedmico so predstavili v steklenem atriju Narodne galerije v Ljubljani. Na prireditvi so predstavniki skupine BMW predstavnikom slovenske vlade simbolično izročili v uporabo eno iz omejene serije vozil BMW hydrogen 7.

Vozilo bodo predstavniki slovenske vlade uporabljali predvsem za poti v Bruslju in njegovi okolici, pomanjšano maketo vozila pa bosta ob tej priložnosti v Ljubljani prevzela minister za razvoj Žiga Turk in minister za okolje in prostor Janez Podobnik.

Zakaj se bodo vladni možje s tem vozilom v vozili le v Bruslju, ni težko ugotoviti. Vodika pri nas ni tako lahko dobiti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.