To je povsem novi renault, ime mu je symbioz

Foto: Renault Renault symbioz Foto: Renault Renault symbioz Foto: Renault Renault symbioz
Renault bo v svojo modelno paleto dodal še en povsem nov SUV model. Poimenovali so ga symbioz. Za kupce se bo potegoval v C SUV segmentu.
Oglej si celoten članek

Ime symbioz zveni kot francoska beseda »symbiose«, ki izhaja iz starogrške besede »symbiosis«, ta pa pomeni »živeti skupaj«, kar je vrednota, ki je globoko zasidrana v genski zasnovi znamke Renault, čigar slogan je »vozila življenja«, so ob razkritju imena zapisali v Renaultu.

Foto: Renault Renault symbioz

Gre za besedo, ki je podobna v mnogih jezikih: »symbiosis« v angleščini, »simbiose« v španščini in »simbiosi« v italijanščini, »simbioza« v slovenščini (sopomenka: sožitje), zaradi česar je ime Symbioz enostavno razumljivo za širok krog javnosti.
Symbioz je kompaktno hibridno gnano vozilo znamke Renault segmenta C, ki v dolžino meri le 4,41 metra. To je 10 centimetrov manj od australa in 19 centimetrov več od capturja. Torej bo približno na ravni električnega scenica e-techa z dolžino 4,47 metra.

Foto: Renault Renault symbioz

Za zdaj je znano, da bo na voljo s panoramsko stekleno streho nove generacije solarbay in tehnologijo PDLC (v polimeru razpršeni tekoči kristali), ki za zamračitev ne potrebuje klasičnega senčila. Da bo opremljen s pogonskim sklopom E-Tech full hybrid 145, da bo masa manjša od tone in pol, kar bo vplivalo na večje užitke v vožnji in manjšo porabo goriva. Pa tudi na višino zneska za parkiranje v Parizu. Če pogledate rezultate nedavnega referenduma v Parizu, bo francoska metropola kmalu začela pobirati trojno parkirnino za težje SUV modele, vse do 18 evrov na uro!

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:35 9. Februar 2024.

    Res zadnji dober renault je bil old school Renault 19 chamade, po tem so začeli delati jajca

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.