Tesla v Slovenijo pripeljala model s 600 km dosega

Foto: Anže Petkovšek Tesla model Y
Foto: Anže Petkovšek Tesla model Y
Tesla je začela s prodajo ugodnejše dolgoprogaške različice model Y. 600 kilometrov dosega obljublja za manj kot petdeset tisočakov.
Oglej si celoten članek

Iz Tesle so sporočili, da imajo kupci v Sloveniji zdaj na voljo še dodatno možnost, ki bo za marsikoga cenovno zelo zanimiva. 

Model Y je bil sicer že na voljo samo z zadnjim pogonom, a v tem primeru njegova baterija uporablja železo-fosfatno tehnologijo, ki ima manj energijske gostote in je zato doseg po WLTP  "le" 455 kilometrov.

Naslednja stopnica za boljši doseg je bila doslej različica long range dual motor, torej s štirikolesnim pogonom za 51.990 evrov. Zdaj pa so vmes vrinili še dodatno možnost v obliki long range RWD, ki ima samo en elektromotor, posledično pa omogoča najdaljši doseg in ceno zniža za tri tisočake v primerjavi z dual motorjem. 

Petkrat prvič! Zdaj je uradno, novi kralj Evrope med avti je ...

Osnovna cena za novinca je 48.990 evrov, z upoštevano subvencijo v višini 4.500 evrov je tako 44.490 evrov. V primerjavi z dual motor različico pa je Y z zadnjim pogonom nekoliko počasnejši, saj za pospešek od 0 do 100 km/h potrebuje 5,9 sekunde oziroma slabo sekundo dlje in okroglo sekundo manj kot pri vstopni in najcenejši verziji RWD za 44.990 evrov.

Tesla model Y je bil v letu 2023 sedmi najbolj prodajan model avtomobila pri nas s skupaj 957 primerki. To je tudi daleč najbolj prodajan električni avto pri nas in najbolj prodajan model v Evropi.

Avto izdelujejo v nemški tovarni Berlin-Brandenburg, prve dobave so za naš trg napovedane v kratkem.

Foto: Tesla Tesla model Y

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 15:43 11. April 2024.

    Mi je zelo žal, da nisem novinar, saj bi mi bilo 50 jurjev mala malca..... tako sem pa študiral drugo …

  • 14:44 11. April 2024.

    Vau manjk kot 50k€, to pa je ugodno. Manjši lizing pa je. Hjao zakaj ta reklama nima oznake PROMO vsaj …

  • 13:32 11. April 2024.

    nekaj manj kot 50000eur košta,kaj pa je to,čisti drobiž 😅

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.