Tako majhnega družinski še ni imel

Foto: Ford
Foto: Ford
Ford bo na avtosalonu v Parizu predstavil novo generacijo mondea, ki ga bo poganjal nagrajeni 1,0-litrski bencinski motor EcoBoost, ki ga poznajo tudi modeli B-MAX-a, fiesta in C-MAX.
Oglej si celoten članek

Fordov 1,0-litrski motor EcoBoost bo najmanjši motor, kar jih je bilo kadarkoli možno naročiti s tako velikim družinskim avtom, obljublja pa najmanjšo porabo goriva in najmanj izpustov CO2 v tem razredu.

Foto: Gregor Prebil Ford focus Fordov 1,0-litrski EcoBoost, "mednarodni motor leta 2012", je glede na moč najmanjši serijski motor, kar so jih kdaj koli izdelali v tem podjetju. V ohišju, ki ni večje od lista papirja formata A4, s samo 1.450 vrtljaji v minuti razvije moč 125 KM in 170 Nm navora (v načinu s kratkotrajnim preseganjem do 200 Nm). Izpusti CO2 ne bodo presegali 130 g/km.

Motor deluje z naprednimi tehnologijami, vključno z dvojnim neodvisnim variabilnim krmiljenjem odmične gredi (Ti-VCT), kompaktnim turbopolnilnikom z majhno vztrajnostjo, ki deluje z 248 tisoč vrtljaji, direktnim vbrizgavanjem goriva, glavo valja iz aluminija z integriranim izpušnim zbiralnikom, premazi batov za manjše trenje, batnimi obročki z manjšo napetostjo, tesnili ročice z manjšim trenjem in zasnovo krmilnega jermena v olju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:51 8. September 2012.

    Zakaj imam občutek da je v zadnjem odstavku bil glavni googlov prevajalnik ...<br />Dajte se no malo potrudit no, nisem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.