Subarujev športni kupe BRZ

Foto: Subaru Subaru BRZ Foto: Subaru Subaru BRZ Foto: Subaru Subaru BRZ Foto: Subaru Subaru BRZ Foto: Subaru Subaru BRZ Foto: Subaru Subaru BRZ Foto: Subaru Subaru BRZ Foto: Subaru Subaru BRZ
Ni bilo treba dolgo čakati. Potem ko je Toyota pred dvema dnevoma odvrgla zaveso s svojega novega športnega kupeja GT 86, ki ga je pripravila v sodelovanju s Subarujem, je slednji zdaj razkril še lastno izvedenko. Imenovala se bo BRZ.
Oglej si celoten članek

Gre za tako rekoč identična avtomobila, zato so tudi podatki sila podobni, čeprav je bil Subaru nekoliko radodarnejši pri obveščanju javnosti. Če smo tako že vedeli, da bo avtomobil poganjal 2,0-litrski bokser motor z neposrednim vbrizgom bencina in 147 kW (200 KM) moči, pa je nov podatek o skupni masi. Ta znaša 1.220 kilogramov. Avtomobil je sicer dolg 4,2 metra, širok 1,77, visok pa 1,3. Medosna razdalja je 2,57 metra.

2+2 kupeja bo poganjal zadnji par koles standardnih mer 215/45 R17. Pri Subaruju najavljajo izredno lego na cesti, zahvaljujoč nizkemu težišču in dodelanemu podvozju, ki ga spredaj sestavlja vzmetna noga, zadaj pa dvojna vodila. Tudi v subaruju bosta na voljo šeststopenjski ročni ali avtomatski menjalnik, slednji ima tudi naperke na volanu.

Tako BRZ kot GT 86 se bosta predstavila na salonu v Tokiu, ki se začenja jutri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.