Sports tourer ji bo ime

Foto: Žurnal24 opel_insignia_003_140808
Na medmrežju so se pojavile prve fotografije karavanske izvedenke novega opla insignie. Uradno bo novinka predstavljena oktobra v Parizu.
Oglej si celoten članek

Oplov največji karavan se bo imenoval sports tourer. Vozilo je v dolžino zraslo za dodatnih 80 mm (4910 mm), medosna razdalja je ostala ista (2727 mm).

Sprednji del do B-stebrička je seveda povzet po štiri- oz. petvratnih različicah, medtem ko sta značilnosti zadka dvigajoča se bočna linija, ki se konča v zadnjih, velikih in vodoravno nasekanih lučeh, ter streha, ki se po slikah sodeč konča pod kar nekoliko nenavadnim kotom za karavana. Oblikovalci zatrjujejo, da avtomobil s tem izpričuje svojo športno naravo, zato tudi takšno ime.

O prostoru na avtosalonu
Podatek o prostornini prtljažnika bo vse do Pariza skrivnost, vendar pri Oplu obljubljajo, da bo  eden najboljših v razredu.

S karavanom bosta na voljo dva nova motorja, in sicer 2,0-litrski dizel, ki bo močnejša različica obstoječega 116 kW (158 KM) agregata, ter ekološko naravnani bencinski motor majhne prostornine.

Opremljenost bo na moč podobna ostalima dvema različicama, vključno z opcijo štirikolesnega pogona, zadnjo generacijo prilagodljivih žarometov, kamero za branje tabel z omejitvami in sistemom FlexRide, prek katerega voznik preklaplja med običajnim in športnejšim načinom vožnje.

Prvi kupci se lahko nove karavanske insignie nadejajo prihodnjo pomlad.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.