Schumi bo razkril italijanski ponos

Foto: Žurnal24 Ferrari 430 scuderia
Ferrari se bo na septembrskem avtomobilskem salonu v Frankfurtu predstavil z novim štirikolesnim lepotcem, ki ga bo razkril sedemkratni svetovni prvak v Formuli 1 Nemec Michael Schumacher.
Oglej si celoten članek

Novi ferrari 430 scuderia se bo na cesti pridružil že uveljavljenima osemvaljnikoma, kot sta F430 coupe in F430 spider. Kljub moči, povečani na 375 kW/510 KM pri 8.500 vrtljajih v minuti, kar je za 15 kW/20 KM več od serijskega F430, je najbolj dih jemajoča manjša masa vozila. Za razliko od serijskega modela je športnik shujšal za okroglih 100 kilogramov in tehta 1250 kilogramov. Dvosedežnik z atmosfersko polnjenim V8-motorjem s prostornino 4308 cm3 ima odlično razmerje med maso in konjenico, in sicer  v samo 2,45 kilograma na eno konjsko moč.

Namesto štirih zadek krasita le dve izpušni cevi.  © Ferrari

 


Tehnologija iz dirkaškega sveta
Visoko zmogljivost dvosedežnika tako na dirkalnih stezah kot zunaj njih so pri podjetju iz Maranella zagotovili z vrsto tehnološko dovršenih rešitev. Prestavljanje bo še večji užitek. Zahvala gre programski opremi najnovejše generacije F1 superfast, ki jo uporabljajo tudi v Formuli 1. Čas prestavljanja tako traja vsega 60 milisekund. Sposobnosti dirkalnika zagotavlja novi sistem proti zdrsu koles (ESP), ki je prvič v enem integriranem sistemu kombinacija E-Diff elektronskega diferenciala in sistema za preprečevanje zdrsevanja in nadzor vozila, prav tako s poreklom iz Formule 1.

Pri izdelavi sedežev in volana so uporabili karbonska vlakna. © Ferrari

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.