Rojstnodnevno darilo za peugeota GTI

Foto: Peugeot Peugeot 208 GTI 30th Foto: Peugeot Peugeot 208 GTI 30th
Peugeot predstavlja specialno jubilejno različico 208 GTI 30th, ki ni divja le po videzu, temveč tudi po zmogljivostih.
Oglej si celoten članek

Peugeot 205 GTI je bil v 80. letih želja prenekaterega ljubitelja malih in hitrih avtomobilov, saj je bil za takratne standarde adrenalinec po videzu in moči. Posebna izpeljanka 208 GTI 30th se poklanja svojemu predhodniku z nekaterimi rešitvami, ki jih v običajnem GTI-ju ne bo. 

Najprej je tukaj ekskluzivnejši videz avtomobila z 10 mm znižanim podvozjem, tudi koloteka sta širša, kolesa večja in segajo v premer 18 palcev. Namesto kroma športno nrav izražajo dodatki v mat črni barvi, zunanjost je sicer dvobarvna črno-bela ali črno-rdeča. Zadaj se bohoti dvojna kromana izpušna cev. 

Motor 1,6 THP zmore v malčku kar 153 kW (208 KM), navora je za 300 Nm. Da, številke res sovpadajo z imenom. Iz modela RCZ R, ki se že tako zelo zgleduje po dirkalnikih, je povzeto razporejanje navora na prednji par koles s pomočjo Torsenovega diferenciala. ESC sistem je mogoče prilagajati svojim željam in potrebam. Tudi volanski mehanizem je bil izpeljen za potrebe občasnega ovinkarjenja po zaprtih stezah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.