Renault ukinja 7.500 delovnih mest

Foto: Gregor Prebil
Foto: Gregor Prebil
Francoski proizvajalec vozil Renault, ki ima eno od svojih tovarn tudi v Novem mestu v Sloveniji, namerava do leta 2016 v Franciji ukiniti 7.500 delovnih mest, kar predstavlja 14 odstotkov vseh zaposlenih v Renaultu v Franciji. Proizvajalec se na ta način bori z nižjo prodajo in dobički.
Oglej si celoten članek

Iz Renaulta so sporočili, da bodo ukinitev 5.700 od 7.500 ukinjenih delovnih mest dosegli z rednim upokojevanjem, ostale pa s predhodnimi upokojevanji.

Proizvajalec mora pred uresničitvijo svojega načrta dogovor doseči še s sindikati, je dejal predstavnik za stike z javnostjo pri Renaultu. Renault je, tako kot še mnoge proizvajalce vozil v Evropi, prizadelo manjše povpraševanje in prodaja vozil. Dodatno težavo predstavlja dejstvo, da je prodaja v veliki meri vezana na evropski trg, ki ga je kriza močno prizadela.

V kolikor bodo podpisali dogovor s sindikati ne bodo zapiral tovarn," pomirja šef Renaultovih poslovnih operacij v Franciji Gerard Leclercq. V podjetju so izračunali, da naj bi na ta način do leta 2016 privarčevali 396 milijonov evrov.

Renault ima več uspeha na mednarodnih trgih, kot doma, kjer je število registracij v zadnjem mesecu padlo za 27 odstotkov, v zadnjem letu pa za 20 odstotkov. V letu 2012 je Renault v Franciji prodal 551.334 vozil.

Zmanjševanje zaposlenih v Evropi je napovedala tudi Honda, ki bo v tovarni v Swindonu v Veliki Britaniji ukinila 800 delovnih mest.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.