Raztreščen pagani zonda F

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Še en drag lepotec je (skoraj) končal neslavno. Zelo redek primerek pagani zonde F je v Hongkongu treščil v ob cesti parkirane avtomobile.
Oglej si celoten članek

Podatki o nesreči so zelo skopi, po nekaterih navedbah naj bi se voznik skoraj milijon evrov vrednega avtomobila vračal z nekega tekmovanja na dirkalni stezi, ko mu je pot prekrižal tovornjak izven nadzora. Vozniku ni ostalo drugega, kot da je zavil v parkirane avtomobile.

Pagani zonda F
Motor: Mercedesov 7,3-litrski V12
Največja moč: 443 kW (602 KM)
Pospešek (0 do 100 km/h): 3,5 sekunde
Najvišja hitrost: 346+ km/h
Masa: 1.230 kg

Po fotografijah sodeč poškodbe niso usodne, vseeno pa bo lastnik moral kar globoko seči v denarnico za popravilo zunanjosti, ki je pretežno izdelana iz ogljikovih vlaken.

Pagani zonda je zelo redek avtomobil, doslej so jih izdelali le 106. Od tega je 25 primerkov serije F, ki ji pripada tudi nesrečni avtomobil. Zanimivo je, da so bile doslej vključno z zadnjo v nesrečah po svetu udeležene tri zonde, od tega kar dve v Hongkongu.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.