Prva ženska na čelu avtomobilske znamke

Foto: GM
Foto: GM
V avtomobilski industriji je padel velik tabu. Na čelo znamke je bila prvič imenovana ženska. A Mary Barra ne bo vodila kakšno "levo" znamko, temveč kar enega od največjih proizvajalcev na svetu - General Motorsa.
Oglej si celoten članek

Iz General Motorsa so sinoči sporočili sicer pričakovano novico – dosedanji prvi mož ameriškega koncerna Dan Akerson se bo s 15. januarjem 2014 upokojil. Vseeno pa je malce presenetila hitrost, saj 65-letni Akerson odhaja v pokoj več mesecev pred prvotnimi napovedmi. Razlog je huda bolezen njegove žene.

Svet direktorjev je na Akersnovo mesto postavil 51-letno Mary Barro, dosedanjo izvršno podpredsednico, zadolženo za razvoj koncernovih globalnih produktov in dobavo. Barra je v GM zaposlena že 33 let in je v tem času načelovala različnim oddelkom, bila naj bi tudi ena od gonilnih sil preporoda znamke v zadnjih letih. 

Laskav položaj, težka naloga

Ena od prvih nalog, s katero se bo morala spopasti Barra, je usoda avstralske znamke Holden. Prav danes so namreč sporočili, da Holden v celoti umika proizvodnjo zunaj "rodne" Avstralije, razmišljali pa naj bi celo o ukinitvi nedobičkonosne hčerke. Gotovo pa bo imela Barrova veliko dela tudi v Evropi, po presenetljivem umiku znamke Chevrolet zdaj GM čaka še naporno okrevanje Opla.

Vsekakor je Barrova prva ženska na tako pomembnem položaju v avtomobilski industriji. Skozi zgodovino je bilo sicer veliko predstavnic ženskega spola, ki so odločilno prispevale k razvoju avtomobilov, začenši z Bertho Benz in njeno legendarno potjo med Mannheimom in Pforzheimom leta 1888.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.