Prodaja se unikatni CLK GTR roadster

Foto: Bonhams Mercedes CLK GTR AMG Foto: Bonhams Mercedes CLK GTR AMG Foto: Bonhams Mercedes CLK GTR AMG Foto: Bonhams Mercedes CLK GTR AMG Foto: Bonhams Mercedes CLK GTR AMG Foto: Bonhams Mercedes CLK GTR AMG Foto: Bonhams Mercedes CLK GTR AMG Foto: Bonhams Mercedes CLK GTR AMG Foto: Bonhams Mercedes CLK GTR AMG Foto: Bonhams Mercedes CLK GTR AMG Foto: Bonhams Mercedes CLK GTR AMG Foto: Bonhams Mercedes CLK GTR AMG
Prodaja se 17 let star superšportnik s prevoženimi osmimi kilometri. Nekoč je veljal za najdražji avto na svetu. Mercedes-benz CLK GTR roadster.
Oglej si celoten članek

V Goodwoodu bodo konec junija na Festivalu hitrosti, ki zadnja leta velja za najpomembnejši britanski avtomobilistični dogodek in se ga vsako leto udeleži ogromna množica, prodali mercedes-benza CLK GTR. Leta 1998 je veljal za najdražji serijski avto, ki si ga je lahko za denar omislil slehernik, stal je namreč takrat težko predstavljivih 1,5 milijona evrov. K temu je pripomogla ekskluzivnost, saj so jih izdelali le 25, od tega šest roadsterjev. In prav eden izmed slednjih, edini v črni barvi, bo sedaj na prodaj.

Vanj je vgrajen AMG-jev V12 motor s 477 kW (649 KM) moči in sekvenčnim sedemstopenjskim menjalnikom z obvolanskimi ročicami. Pri Mercedes-Benzu so ga zadrževali v svoji lasti vse do lanskega leta, ko so ga končno prodali, a ga sedanji lastnik že prodaja naprej. Očitno ga v vsem tem času praktično ni niti vžgal, kaj šele da bi se pognal proti 320 km/h, kolikor zmore superstroj. Na števcu ima namreč komaj osem prevoženih kilometrov.

Pri dražbeni hiši Bonhams pričakujejo, da bodo za črnega lepotca iztržili med 1,9 in 2,5 milijona dolarjev.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.