Pripni svoje življenje!

Foto: Žurnal24 (Foto: iStockphoto)
Tudi letos bo ministrstvo za promet (MP) izvedlo preventivno akcijo Pripni svoje življenje, s katero želi voznike v prometu spodbuditi, da bi se bolj vestno pripenjali z varnostnim pasom.
Oglej si celoten članek

Vesna Marinko z MP opozarja, da se marsikatera prometna nesreča konča tragično samo zato, ker se voznik oziroma potniki v vozilu niso pripeli z varnostnim pasom. Neuporaba pasu naj bi samo lani povzročila smrt 52 udeležencev prometnih nesreč. Zato bo od 17. marca do 4. aprila potekala akcija Pripni svoje življenje, s katero naj bi dvignili prometno kulturo.

Predstavnica Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mateja Markelj je dejala, da bo v sklopu krovne akcije potekala tudi akcija Pasavček, s katero želijo propagirati pravilno uporabo otroških sedežev in varnostnih pasov. Tako bodo vsakega otroka, ki bo v vozilu pripet po pravilih, nagradili s figurico pasavčka.

Anton Hribar z generalne policijske uprave pa je še pristavil, da bo policija med akcijo še bolj poglobljeno ozaveščala državljane o pravilni uporabi varnostnega pasu, in sicer tako na preventivni kot tudi represivni ravni. Poostrili bodo nadzor v prometu in vzeli pod drobnogled uporabo varnostnega pasu, poleg tega bodo izvajali tudi izobraževalne akcije v vzgojno-izobraževalnih ustanovah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.