Pred Kempinskim več kot tri milijone evrov

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Včeraj in danes dopoldne si je bilo pred Kempinskim mogoče ogledati avtomobile, vredne več kot tri milijone evrov. K nam so prišli v sklopu prireditve Run Europe.
Oglej si celoten članek

"Včeraj popoldne je vseh 40 posadk avtomobilov zapustilo London, se v Dovru vkrcalo na trajekt, in ko smo ob 21. uri zapeljali z njega, so udeleženci šele izvedeli, da je cilj prve etape letošnje dirke Cannonball Run Europe 2010 v hotelu Kempinski Palace Portorož. Zdajle le še lamborghini ni prišel na cilj dirke. Govori se, da se je izgubil, meni pa se zdi, da jim je lepo in da so že sami želeli tako," je v ponedeljek zvečer na parkirišču najrazkošnejšega portoroškega hotela povedala direktorica dirke Jan Dechamps.

Korenine so čez lužo
Ravno takrat je tja pripeljalo še predzadnje vozilo. To je bil izvirno ohranjen ford mustang iz leta 1972. Na poti sta imela ponoči s sovoznikom težave z lučmi, je pojasnil lastnik tega več kot sto tisoč evrov vrednega redkega lepotca, ki tudi nastopa v kultnem avtomobilističnem filmu Cannonball iz leta 1976. Dirka Cannonball po Evropi ima namreč svoje korenine v ZDA, kjer so potekale nelegalne dirke od ene do druge obale, njihov zmagovalec pa je bil seveda tisti, ki je pot prevozil v najkrajšem času.  

"Tako podiranje rekordov so v ZDA v 70. letih  'legalizirali' s tekmo Cannonball, vendar zmaga tisti, ki prevozi pot od obale do obale v času, ki se najbolj približa dovoljenemu času za to pot s hitrostjo vožnje 60 milj na uro, kar je okoli 85 km/h. Takšno dirko smo leta 2002 s Cannonball Run Europe pripeljali v Evropo. Dolga je pet tisoč kilometrov in določena je enaka hitrost vožnje kot v ZDA. Po posebni metodi preračunamo čas in pot vožnje, zmaga pa tisti, ki se najbolj približa omenjeni hitrosti. Vsak dan prevozimo okoli tisoč kilometrov, končni cilj je v petek v Londonu, za cilj vsake etape pa tekmovalci izvejo tik pred startom, tako da ne morem povedati, kam nas jutri pot vodi iz Portoroža,'' je povedala Dechampsova.

 

Bi raje hišo ali avto?
In kakšni avtomobili so popestrili parkirni prostor hotela Kempinski Palace Portorož? Seveda taki, ki pritičejo njegovi kategoriji. Tam so se v soncu lesketali tt tdi quattro, porscheji cayenne turbo, aston martini vantage, range roverji supercharged, lamborghiniji, bentleyi, nissan GTR, jaguar XK R, audi RS 6 … Seznam bi bil še dolg, zato od eminentnejših oziroma na današnjem avtomobilskem trgu izstopajočih omenimo razvpitega porscheja carrero GT 04, ki stane toliko kot kaka družinska hiša, in najnovejšega astona martina DBS.

Lastniki so počivali
Ob avtomobilih ni bilo lastnikov, saj so si po kakih 14 urah vožnje vzeli čas za počitek in nabiranje moči. Zvečer jih je namreč čakala večerja na terasi Kristalne dvorane in nato zabava v cocktail baru Alaya. Zato smo kar Dechampsovo vprašali, kakšni ljudje so to. "Vse vrste ljudje so, ne samo milijonarji in tisti s preveč denarja, kot bi mislili. To so ljudje, ki radi vozijo, ki imajo radi svoje avte, radi potujejo in ne nazadnje radi zažurajo." No, radi vozijo tudi hitro, saj naj bi jih na poti od Londona do Portoroža kar kakih 10 predvsem v Nemčiji padlo v radar. Pri nas noben.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.