Pozor, pijanci na cesti!

Foto: Žurnal24 Oblasti so se odločile nekaj storiti glede vedno večjega števila nesreč, v kater
Ni šala. Romunske oblasti so zaradi katastrofalne prometne varnosti postavile 20 znakov, ki voznike opozarjajo na pijane pešce na cesti.
Oglej si celoten članek

Na znakih je upodobljen človek na kolenih s steklenico v rokah, zraven pa pripis "pozor – pijanci". Župan mesta Pecica Petru Antal je pojasnil, da se skozi obmejni kraj s 13 tisoč prebivalci, ki leži 20 kilometrov stran od madžarske meje, vsak dan valijo številni avtomobili. "Poleg tega pa imamo zelo živahno nočno življenje, kar predstavlja veliko nevarnost. Voznike moramo opozoriti na pešce, ki niso sposobni paziti nase," je dodal.

V zadnjem času so namreč imeli veliko nesreč, ki so jih povzročili pijani pešci, nekaj med njimi se je končalo tudi tragično. Znaki pa nikakor ne pomenijo, da so vsi v mestu pijanci, na prve kritike odgovarja župan, ki je idejo dobil v nekem neimenovanem nemškem mestu, poroča Daily Telegraph. Prebivalci nimajo nič proti znakom, zdijo se jim celo zelo zabavni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.