Pozor, na prehitre lahko prežijo radarji na novih lokacijah

Foto: Saša Despot radar Hradeckega cesta Foto: Saša Despot radar Hradeckega cesta Foto: Saša Despot radar Hradeckega cesta Foto: Saša Despot radar Hradeckega cesta
V Ljubljani so mestne oblasti postavile nova radarska ohišja.
Oglej si celoten članek

Ljubljanske mestne oblasti v boj proti prehitrim voznikom pošiljajo nove 'okrepitve'. Na več lokacijah po mestu so postavili dodatne škatle za stacionarne merilnike hitrosti. 

Sami smo novo merilno škatlo opazili na ulici Hradeckega (na fotografijah) v bližini novega stanovanjskega kompleksa, kjer je omejitev hitrosti 40 km/h.

Merjenje hitrosti pa lahko pričakujejo tudi v Črnučah. Merilnik je postavljen na Dunajski cesti med križiščem z obvoznico in Ježico. 

xxx

Po Ljubljani je tako po novem že okoli 15 lokacij z ohišji, mestno redarstvo uporablja tudi mobilne radarje. Letno z naslova glob vozniki s prehitro vožnjo, napačnim parkiranjem in drugimi globami prispevajo v mestni proračun okoli štiri milijone evrov. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 20

  • 17:17 13. Avgust 2024.

    Ne vidim več smisla, tako ali tako se v Ljubljani vozi samo še 30km/h, še tam kjer je hitrost 70 …

  • 16:17 13. Avgust 2024.

    Razburjajo se samo tisti, ki ne morejo brez težke noge ! Vozite po predpisih, pa ne bo kazni !!

  • 14:49 13. Avgust 2024.

    Če bi imeli Ljubljančani mentaliteto Štajercev, radarjev v Ljubljani ne bi bilo. Meni je tudi moteče, da ima mestna oblast …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.