Panamera uspešno pristala pri nas

Foto: Porsche Center Ljubljana Porsche panamera slovenska premiera Foto: Porsche Center Ljubljana Porsche panamera slovenska premiera Foto: Porsche Center Ljubljana Porsche panamera slovenska premiera Foto: Porsche Center Ljubljana Porsche panamera slovenska premiera
Porsche panamera je uradno pristala v Sloveniji.
Oglej si celoten članek

Uvoznik za znamko Porsche je v letališkem hangarju na Letališču Jožeta Pučnika v živo pokazal drugo generacijo panamere, najnovejši model te športne nemške znamke. 

Športna limuzina oblikovno ohranja vez s predhodnico, ki je pomenila veliko revolucijo glede na tisto, kar smo do takrat pričakovali od Porscheja. A štirivratna limuzina se je izkazala za zelo uspešno zgodbo, nova generacija pa je prestavila v še višjo prestavo. Več o posebnostih panamere si preberite TUKAJ.

Elektrika je lahko zelo hitra

Takoj na začetku so kupcem v Sloveniji na voljo štiri izpeljanke, pri čemer je še posebej zanimiva novost hibridna panamera 4 E-hybrid. Priključni hibrid omogoča do 50 kilometrov poti zgolj na elektriko in to pri hitrostih vse do 140 km/h. Ima kar 340 kW (462 KM) moči, ki jo deloma zagotavlja 2,9-litrski V6 biturbo bencinar z 242 kW (330 KM), preostanek moči pa doda elektromotor s kar 400 Nm, ki je na razpolago vsak hip. 

Skupnega navora je kar za 850 Nm, na vsa kolesa pa ga prenaša osemstopenjski (!) dvosklopčni menjalnik. Pospešek do sto km/h znaša 4,6 sekunde, najvišja hitrost pa je 278 km/h. Ob vsej tej moči je poraba še toliko bolj impresivna - normni izračun pravi, da panamera porabi le 2,5 litra bencina na 100 km, ob čemer so uradne emisije CO2 vsega 56 gramov/km, kar je s stališča davkov zelo dobrodošel podatek.

Poleg hibridne panamere bodo v paleti še panamera 4S, panamera 4S diesel in panamera turbo. Slednja je seveda najbolj našpičena, končna hitrost je 306 km/h, pospešek z dodatno opremo chrono package pa vsega 3,6 sekunde. 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.