Novi prvak med spolzkimi avtomobili

Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz AG
Dobili smo novi najbolj aerodinamični serijski avtomobil na svetu.
Oglej si celoten članek

Mercedes razreda A v limuzinski izvedbi je dosegel nekaj, kar doslej ni še nobenemu serijskemu avtomobilu. Avto, ki pomeni "najcenejšo" vstopnico v svet prestižnih limuzin, je hkrati najbolj aerodinamičen avto na svetu, saj je njegov koeficient upora komaj 0,22.

Rezultat, ki seveda lahko pomeni bistvene prihranke pri porabi in izboljšanju udobja, so dosegli s številnimi ukrepi. Celotna površina prednjega dela obsega skromnih 2,19 kvadratnih metrov. Prav tako so se zelo posvetili gladkim prehodom med posameznimi deli ter zmanjšanjem rež na skrajne minimume. Seveda bistveno vlogo igra tudi natančno vodenje zraka mimo gladkega podvozja in koles ter skozi motorno masko. 

Mercedes-Benz tako še naprej ostaja kralj aerodinamike, saj je tudi dosedanji rekord 0,23 dosegal njegov model CLA, predhodnik novega prvaka. Novi razred A, na podlagi katerega izdelujejo limuzino, ima sicer koeficient 0,25.  

Limuzinski razred A bo v salone po svetu zapeljal v prihodnjih mesecih. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.