Nissanov varnostni ščit

Foto: Žurnal24 Nissan je novosti predstavil v avtomobilu Safety Shield pod svojo blagovno znamk
Družba Nissan Motor je predstavila tehnologije, ki naj bi pripomogla k izogibanju kakršnegakoli trka in nižanju računa za gorivo
Oglej si celoten članek

S istem All-Aroud Collision Free že znanim tehnologijam za vzdrževanje varnostne razdalje (Distance Control Assist, DCA) in preprečevanje nenamernega menjavanja pasov (Lane Departure Prevention, LDP) dodaja še dve tehnologiji za preprečevanje bočnih trkov (Side Collision Prevention, SCP) in za preprečevanje trkov pri vožnji vzvratno (Back-up Collision Prevention, BCP).

Nissanov pogled na varovanje potnikov. Klikni za povečavo.

 
Na podlagi senzorjev, vgrajenih v zadnjih del avtomobila, omenjena sistema opozarjata voznika, če med zavijanjem obstaja nevarnost bočnega trka ali trka v vozila med vzvratno vožnjo. Na ta način naj bi bili potniki v Nissanovih vozilih kar najbolje zaščiteni pred trki z vseh strani.

Pedalo, ki ne dovoli trošenja
Poleg omenjenih novosti je Nissan predstavil tudi imenovani pedalo za plin ECO. Računalnik avtomobila prepoznava, kdaj voznik premočno ali po nepotrebnem stiska pedalo za plin in troši več goriva, kot je potrebno. Pedalo takrat s povratno silo pritiska na voznikovo nogo, da nekoliko popusti. Na ta način je po napovedih mogoč prihranek med pet in deset odstotkov goriva. Sistem je seveda mogoče tudi izključiti. Na trgu naj bi se pojavil že prihodnje leto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.