Ninja z najhitrejšimi pospeški

Foto: Kawasaki Kawasaki ZX-14 Foto: Kawasaki Kawasaki ZX-14 Foto: Kawasaki Kawasaki ZX-14 Foto: Kawasaki Kawasaki ZX-14 Foto: Kawasaki Kawasaki ZX-14 Foto: Kawasaki Kawasaki ZX-14 Foto: Kawasaki Kawasaki ZX-14 Foto: Kawasaki Kawasaki ZX-14 Foto: Kawasaki Kawasaki ZX-14 Foto: Kawasaki Kawasaki ZX-14 Foto: Kawasaki Kawasaki ZX-14 Foto: Kawasaki Kawasaki ZX-14 Foto: Kawasaki Kawasaki ZX-14
Kawasaki je predstavil prve fotografije svojega prenovljenega zastavonoše ZX-14R, za katerega tovarna trdi, da gre za serijski motor z najhitrejšimi pospeški na svetu.
Oglej si celoten članek

Vseeno pa Japonci za zdaj nočejo razkriti številk in puščajo javnost na trnih, glede na trenutne zmogljivosti konkurentov pa bi se pospešek od 0 do 100 km/h moral gibati pri okoli dveh sekundah.

Posebno obdelano ohišje motorja bo imelo za 1.441 kubičnih centimetrov delovnega prostora. A tudi podatek o moči ostaja tajen, je pa znano, da bo imel agregat večje kompresijsko razmerje od predhodnika in na novo preračunan takt odpiranja ventilov.

Posebnost motorja bo, da bo imel prvič doslej sistem za nadzor stabilnosti (ESC) s tremi različnimi programi delovanja in povezavo ročice za plin prek sistema by-wire.

Zanimivo bo tudi nekoliko težji od dosedanje 14-ice. Več informacij bo znanih v prihodnjih tednih. Suzuki hayabusa, pazi se!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.