Od 1. septembra dalje so e-skiroji prepovedani

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V mestu se ne bo več mogoče voziti z izposojenimi električnimi skiroji.
Oglej si celoten članek

Meščani Pariza so aprila na referendumu odločili, da podprejo prepoved najemniških e-skirojev. Odločitev je dobila 90-odstotno podporo, vendar je treba ob tem dodati, da je bila udeležba izjemno nizka, samo osemodstotna. 

Od leta 2018 so si tamkajšnji prebivalci za vožnjo po mestu lahko izbrali tudi električne skiroje. Skiroje so si izposodili s pomočjo mobilne aplikacije in jih lahko pustili kjerkoli v mestu. Nasprotniki so opozarjali tudi na slabšo varnost pešcev. 

Storitev so največ uporabljali študenti in mlajši od 35 let. Prav odlaganje skirojev, kjer se je komu zljubilo, je postalo velika nadloga, grožnja z globo za napačno odlaganje pa se je izkazala za neučinkovit ukrep. Razmere so pred tremi leti poskušali urediti tudi z omejitvijo ponudnikov električnih skirojev, avtomatskim sledenjem potem in omejitvijo hitrosti. 

Vsi poskusi ureditve področja so se izkazali za neuspešne in tako so v minulih dneh s pariških ulic odstranili še zadnje električne skiroje. Jasnega odgovora na vprašanje, kaj bodo zdaj uporabljali uporabniki električnih skirojev za gibanje po mestu, ni. Pričakujejo, da se bo povečala raba avtobusov, metroja ali da si bodo kupili lastne električne skiroje. Ena od možnosti je tudi izposoja električnih koles, ki so na voljo za izposojo v mestu. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 27

  • 16:09 11. September 2023.

    Kakšni eskiroji - ljudstvo naj hodi peš ali pa sede na običajno kolo(bicikl). Že tako je preveč zaležanih, pretežkih in …

  • 14:53 8. September 2023.

    A ni čudno da nekateri skiroji na izposojo ležijo na tleh? Jaz bi rekel, da kdor si ga je izposodil …

  • 12:03 8. September 2023.

    Oblast prizna, da ni sposobna nadzora in pač prepove nekaj. Je rešitev, ni pa dobra rešitev. Lastniški skiroji bodo lahko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.