Nič več od doma, direktorji se morajo vrniti v pisarne

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Volkswagen se poslavlja od svojega velikodušnega pravila, to je delo domači pisarni. Namesto enega dneva v tednu naj bi direktorji v Nemčiji zdaj prihajali v pisarno štirikrat na teden.
Oglej si celoten članek

Vodstvo VW vrača svoje direktorje v pisarno, piše spletna avtomobilistična publikacija Automobilwoche. Namesto samo enega dneva v tednu naj bi se vodstvo vrnilo na delo štirikrat na teden, so v petek poročali nemški mediji. Spremembe veljajo od 1. novembra v štirih proizvodnih obratih v Wolfsburgu, Emdnu, Osnabrücku in Zwickauu ter v razvojnem oddelku na sedežu podjetja.
"Da bi optimalno oblikovali hibridno delo, je pomembno ustvariti pravo ravnovesje med mobilnim delom in delom v pisarni," je dejala tiskovna predstavnica VW. "V skladu s tem Volkswagen svojim zaposlenim še naprej ponuja možnost dela na daljavo, če delo to dopušča."

Do zdaj je bilo vodstvenim delavcem omogočeno, da iz pisarne delajo le en dan na teden, omogočeno so imeli celo, da posamezne dneve združijo kot štiridnevni blok v mesecu. VW je uredbo uvedel marca 2022. Številni zunanji zaposleni so izkoristili uredbo za delo predvsem iz svojega glavnega prebivališča, ki je bilo pogosto daleč stran, nekateri pa so se odpovedali svojemu drugemu domu v Wolfsburgu.

Foto: Volkswagen Thomas Schäfer

Izvršni direktor Oliver Blume in šef znamke Thomas Schäfer, ki se vsak teden vozi z letalom iz Irske v Wolfsburg, si že dolgo prizadevata, da bi bili zaposleni znova pogosteje na lokaciji.

Po navedbah iz krogov znotraj podjetja naj bi novo odločitev utemeljevali z zagotavljanjem lansiranja izdelkov in programa učinkovitosti. To zahteva večjo prisotnost na kraju samem. O zasnovi programa učinkovitosti, s katerim želi VW prihraniti deset milijard evrov, se trenutno pogajajo s svetom delavcev, rezultati pa naj bi bili na voljo do konca leta.

Svet delavcev se zavzema, da veljavne podjetniške pogodbe o mobilnem delu ne bi spreminjali. Ta že predvideva do štiri dni prisotnosti na teden na delovnem mestu.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:03 6. November 2023.

    mislim saj ne morem verjet, direktor se vozi z avionom ( sem siguren da ne z ryanair) verjetno s kakšnim …

  • 11:55 6. November 2023.

    In potem naj on gobca o električnih avtomobilih. Zabitko en. Najprej si naj stanovanje poišče blizu tovarne in si kupi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.