Neverjetno, poglejte to spremembo na naših cestah

Foto: Gregor Prebil Ustvarimo reševalni pas Foto: Gregor Prebil Ustvarimo reševalni pas Foto: Zavod reševalni pas Zavod reševalni pas Foto: AVP reševalni pas avp Foto: AVP reševalni pas avp Foto: AVP reševalni pas avp Foto: AVP reševalni pas avp
Slika pove vse. Razlika na naših cestah, ki je plod velike preventivne akcije, je več kot očitna.
Oglej si celoten članek

"Posnetek PGD Doljni Logatec na levi strani je nastal na današnji dan pred enajstimi leti in je razlog za nastanek velike preventivne akcije Reševalni pas #RešiŽivljenje. Desni posnetek nam pošiljajo fantje iz Gasilska brigada Ljubljana - Ljubljana Fire Brigade in je nastal danes zjutraj, ko je na primorski avtocesti prišlo do trčenja," so v torek ob 11. obletnici začetka akcije zapisali člani Zavoda Reševalni pas. Iz posnetkov je razvidno, da je enajst let opozarjanja obrodilo sadove.

"Preteklo je enajst izjemno napornih let, vsak dan znova in znova opozarjamo, prosimo, pozivamo in opominjamo in videti je ogromna razlika. Zavod Reševalni Pas ostaja na preži, trudili se bomo prestaviti tudi v višjo prestavo, zahvaljujemo se vsem, ki ste ponotranjili pravila pravilnega razvrščanja, vsem, ki ste nas v enajstih letih podprli, vsem s katerimi smo in še vedno sodelujemo, vsem ki nam pošiljate fotografije, video posnetke, vsem gasilcem, gasilkam, policistkam in policistom ter seveda vsem v nujni medicinski pomoči. Ta video je tudi vaše delo!" so zapisali. 

Foto: AVP reševalni pas avp

Kdaj ustvariti reševalni pas?

Reševalni pas je treba ustvariti že, ko hitrost vožnje na avtocesti pade pod 60 kilometrov na uro in se do zaustavitve razvrstiti tako, da lahko po sredini pasu nemoteno pripelje vozilo na nujni vožnji. Vozila, ki se ustavljajo ali stojijo na skrajnem levem prometnem pasu, se morajo razvrstiti čimbolj levo, tudi čez robno črto smernega vozišča. Vozila, ki se ustavljajo ali stojijo na desnem prometnem pasu, pa se morajo razvrstiti čimbolj desno, tudi čez robno črto smernega vozišča, kar vključuje tudi odstavni pas. Tako ustvarimo dovolj široko pot za dostop intervencijskih vozil.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 10:40 19. Junij 2024.

    Ne vidim čisto nobenega reševalnega pasu! Kvečjemi z biciklom bi šlo mimo ;-)

  • 09:35 19. Junij 2024.

    Skrajni čas je tudi za "akcijo" vožnje po voznem pasu in ne prehitvalnem. Sedaj že tudi počasi slovenceljni vozimo po …

  • 08:34 19. Junij 2024.

    Delavci na trasi drugega železniškega tira med Divačo in Koprom so izkopali še zadnje metre servisnih cevi predorov Lokev in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.