Naprodaj je legendarni traktor ursus C-360

Foto: Kovap kovap ursus C-360 Foto: Kovap kovap ursus C-360 Foto: Kovap kovap ursus C-360 Foto: Kovap kovap ursus C-360 Foto: Kovap kovap ursus C-360 Foto: Kovap kovap ursus C-360 Foto: Kovap kovap ursus C-360
A ne v originalni velikosti, ampak kot pločevinasti modelček z motorjem na navijanje.
Oglej si celoten članek

Češki proizvajalec igrač Kovap je namreč v letošnjem letu predstavil igračko, ki je precej natančen posnetek legendarnega traktorja, ki smo ga in ga še pogosto srečujemo tudi na slovenskih poljih in cestah, pa čeprav danes bolj v vlogi starodobnika kot pa dejanskega delovnega stroja.

Foto: Kovap kovap ursus C-360

Pri proizvajalcu pravijo, da bo njihov miniaturni traktor ursus C-360 všeč ne le nostalgikom za starimi časi in zbirateljem, ampak tudi tistim, ki cenijo kombinacijo natančne izdelave in mehanskega pogona, ki se ga navija s ključem.

Foto: Kovap kovap ursus C-360

Traktor ursus C-360 so sicer v varšavski tovarni Ursus, okrog katere je zrasla cela četrt z enakim imenom, izdelovali od leta 1960 in v tem času je postal eden od ikoničnih simbolov poljskega kmetijstva. Uveljavil se je ne le zato, ker se ga je lahko dobilo, ampak tudi s svojo robustnostjo, zanesljivostjo in lahkim vzdrževanjem. Kot zanimivost velja povedati, da so pri njegovem razvoju sodelovali tudi inženirji iz češkoslovaškega Zetorja.

Foto: Kovap kovap ursus C-360

Miniaturni ursus C-360 ni zgolj preprosta otroška igračka, ampak je poleg pogonskega mehanizma z vzmetjo opremljen tudi z menjalnikom s tremi prestavami za vožnjo naprej in vzvratno prestavo. Poleg tega lahko njegov "voznik" z volanom spreminja njegov,o smer, ima pa tudi ročno zavoro. Na voljo pa je v rumeni in rdeči barvi, ki sta bili precej značilni tudi za primerke tega traktorja v naravni velikosti.

dezurni@styria-media.si

Foto: Kovap kovap ursus C-360

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:24 26. Junij 2024.

    Tudi moj IMTejčk je zakon. Vžiga ko urca, vzdrževanje je poceni in z njim naredim vse.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.