Najboljši woodyji

Foto: Žurnal24 Chevrolet spark woody wagon Foto: Žurnal24 AMC Eagle Wagon Foto: Žurnal24 Chevrolet chevette estate Foto: Žurnal24 Dodge colt wagon Foto: Žurnal24 Ford escort GLX wagon Foto: Žurnal24 Smart fortwo woodie package
Woodyji so ameriška avtomobilska dediščina.
Oglej si celoten članek

Večinoma so bili to karavani, narejeni na osnovi popularnih modelov, ki so imeli lesene okvirje zunanjosti.

V ZDA so bili priljubljeni  v poznih petdesetih in v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, ko so deskarji kupovali karavane imenovane 'Woodies'. Tradicionalno so to bili veliki karavani, osnovani na popularnih modelih, vendar z lesenimi okvirji karoserije.

Avtomobili woody wagon so bili ovekovečeni v glasbi, predvsem v pesmi "Surfin' Safari" skupine The Beach Boys in v Surf City dua Jan and Dean, ki veljata za dva od najbolj znanih "surf" skladb vseh časov.

Tudi potem ko so izdelovalci avtomobilov prenehali z uporabo lesenih okvirjev, saj je bil to drag in zapleten proizvodni postopek, je woody ostal neločljiv del ameriške kulture, njegovo bistvo pa je živo še dandanes. Pred nekaj leti je Chevrolet, en od mnogih ameriških proizvajalcev, ki je uporabljal lesenozrnato vinilno folijo, da bi ohranil "woody" (leseni) videz, predstavil posebno različico sparka.

V fotogaleriji vam predstavljamo najboljše woodyje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.