Najbolj luksuzni prius

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Toyota je v čast 10 obletnice priusa na trgu Velike Britanije ponudila posebno različico modela generation X, ki je najbolj luksuzni prius v zgodovini.
Oglej si celoten članek

Poseben model tretje generacije priusa krasijo spojlerji, 17-palčna aluminijasta platišča, zatemnjena zadnja stekla, kupcem pa bo na voljo v white pearl ali astral black barvi. Notranjost avtomobila krasijo v črno usnje oblečeni sedeži in številni rojstnodnevni dodatki. Najbolj bogat paket opreme T-spirit med drugim prinaša satelitsko navigacijo, inteligentni park sistem za pomoč pri parkiranju, head-up zaslon in Smart Entry & Start sistem za avtomatsko odpiranje in zagon avtomobila brez ključa.

Za pogon je zadolžena znana kombinacija 1.8-litrskega VVT-i bencinskega agregata in elektromotorja. Konvencionalni motor razvija 72 kW/98 KM pri 5200 vrt./min in 142 Nm navora, medtem, ko električna enota proizvede za 59 kW/80 KM moči. Najvišja moč avtomobila v kombinaciji obeh motorjev je 98 kW/134 KM.

Toyota Prius tretje generacije pri kombinirani vožnji v povprečju porabi 4 l/100 km, tet emitira 92 g C02/km. Ekskluzivna toyota prius generation X na Otoku stane 29.800 evrov, prvi kupci pa bodo ključe dobili konec leta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.